Jamuan Cg Narmi

Pada 19 Mei 2017, satu jamuan telah diadakan di rumah Cg Narmi iaitu Cg di SK Che Deris. Beliau telah mengajak kami iaitu guru praktikal yang pernah menjalani praktikal mengajar di SK Che Deris ke rumah beliau. Namun, tidak semua dapat hadir kerana terdapat mereka yang sudah mengajar dan berada di luar Kelantan.

Saya telah pergi ke sana bersama Afnan pada jam lebih kurang 5.15 petang. Menanti di rumah Cg Narmi ialah rakan-rakan dari kelas PISMP Semester 8, Sejarah. Saya berasa sangat bersyukur kerana Cg Narmi telah menghidangkan kami dengan pelbagai jenis makanan. Terdapat 3 jenis kek yang berbeza dan juga ayam dan sosej bakar.

Pelbagai juadah.

Selain itu, majlis sambutan hari lahir salah seorang anak Cg Narmi juga disambut pada hari yang sama iaitu Amar Fahmi. Semoga beliau dimurahkan rezeki, dipermudah segala urusan dan diberikan kesihatan baik yang berpanjangan.

Tembikai dan oren.

Kawan-kawan kepada Amar Fahmi turut hadir bagi memeriahkan majlis. Mereka juga yang telah membakar ayam dan sosej untuk jamuan tersebut. Sesi makan-makan telah diadakan di ruang terbuka di belakang rumah Cg Narmi.

PISMP Sejarah Semester 8.

PISMP Sejarah Semester 8.

Sebelum jamuan bermula, bacaan doa telah dibacakan oleh Afnan. Kemudian, sesi bergambar beramai-ramai telah diadakan di ruang tamu rumah Cg Narmi sebelum kami pulang.

Cg Narmi dan Afnan.

Amar Fahmi.

Sesi bergambar.

Sesi bergambar.

Akhirnya, terima kasih diucapkan kepada Cg Narmi dan keluarga kerana sudi menjemput kami ke rumah beliau. Kami mendoakan yang terbaik buat Cg Narmi dan keluarga. Semoga persahabatan kita berkekalan. Insya-Allah.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s