Forum Perdana Ehwal Islam

Alhamdulillah pada 17/4/2013 iaitu hari Khamis, saya dan rakan-rakan telah mengikuti program Forum Perdana Ehwal Islam di Hotel Perdana, Kota Bharu (Guru pelatih IPG telah dijemput untuk memeriahkan lagi forum yang diadakan) (Satu bas IPG telah digunakan bagi membawa rakan-rakan yang lain).

Saya telah pergi dengan kenderaan sendiri kerana tidak dapat menaiki bas. Saya hanya boleh bertolak dari IPG selepas solat Maghrib kerana terdapat urusan lain yang perlu diselesaikan terlebih dahulu.

Forum tersebut telah disiarkan secara langsung di TV1 yang bermula pada jam 9 malam sehingga 10 malam. Sebelum forum bermula, kami disajikan hidangan makan malam yang menyelerakan.

Tajuk forum yang berlansung ialah “Raja Pitih vs Hamba Pitih”. Para panel yang dijempt ialah Ust Badlishah dan Ust Wan Jemizan.

Forum “Raja Pitih vs Hamba Pitih”.

Moderator, Ust Badlishah dan Ust Wan Jemian.

Krew kamera.

Para penonton yang hadir.

Para penonton yang hadir.

Selepas forum tersebut tamat, satu rakaman forum telah diadakan. Rakaman tersebut akan disiarkan sebelum bulan Ramadhan. Tajuk forum tersebut ialah “Kuat Kerja atau Kerja Kuat”. Ahli panel yang dijemput ialah Ust Badlishah dan Dr Izhar.

Forum “Kuat Kerja atau Kerja Kuat”.

Para guru pelatih IPGKKB.

Rakaman tersebut telah tamat pada jam 11.15 malam. Saya bersyukur kerana dapat merasai pengalaman berada dalam sesi siaran langsung sesuatu program. Selain itu, ilmu juga dapat ditimba.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s